Zelf sambal maken

Zelf sambal maken

Sambal maken is een afhankelijk van het soort sambal dat u wilt maken. Het is zeer eenvoudig. Ook is het leuk om zelf sambal te maken.

Er zijn verschillende soorten sambal

Gebakken of niet gebakken sambal. De meest voorkomende sambal is sambal oelek deze vindt u in de meeste keukens. Sambal badjak hier worden onder andere gebakken uitjes aan toegevoegd. Sambal brandal is een hete variant hierin verwerkt men verschillende pepers. Sambal trassi de naam zegt het eigenlijk al hier wordt als ingrediƫnt trassi (garnalen poeder) aan toegevoegd. Zelf sambal maken sambal oelek. De meest eenvoudige sambal om zelf te maken is sambal oelek. Voor het maken van sambal oelek hoeft u niet te bakken. Wat u nodig heeft voor het maken van zelf sambal maken zijn de volgende ingrediƫnten. Ongeveer 30 rode pepers (ook wel lambok genoemd) en 2 a 3 theelepels zout. Snij de pepers open en verwijder het kapje voeg het zout toe en maak de pepers fijn in een vijzel of nog handiger een keukenmachine en klaar is uw sambal oelek. U ziet zelf sambal maken is een fluitje van een cent!