Surinaamse sambal maken

Hoe heet kan het worden?

Laten we eens niet om de hete brij heen blijven draaien; we gaan surinaamse sambal maken. Wat hebben we nodig?
Een staafmixer is handig, maar wil je het zonder stroom doen dan heb je een vijzel nodig. Verder het gewone keukenspul zoals messen, pannetjes en zo. En wat gaat er in? Azijn, Uien ,Sereh (gemalen citroengras), citroensap, (palm)suiker, knoflook, ketjap manis, zout en Madame Jeanette pepers.

Voorbereiding:

Pepers (ca. 250 gram), knoflook (3 a 4 tenen) en uien (2 a 3) schoonmaken, hakken in stukken. Zaden van pepers gewoon laten zitten!. Rest klaarzetten.

Bereiding:

Alles bij elkaar gooien en daar het volgende aan toe voegen: 2 eetlepels azijn, een theelepel sereh, 2 eetlepels citroensap, 2 eetlepels (palm)suiker, 1 eetlepel ketjap en een eetlepel zout. In de staafmixer en pureren, anders alles in de vijzel fijnmalen. Daarna de boel in een pannetje op laag vuur laten indampen. In potje of schaaltje doen, goed afsluiten en je hete brij is klaar!.

Tip:

Die Madame Jeanette pepers zijn super heet, ga je surinaamse sambal maken dan is het geen overbodige luxe om keukenhandschoenen te dragen en heel voorzichtig te zijn. Wrijf niet zomaar in je ogen!