Sambal soorten

Dit is een standaard vraag die bij veel Chinese restaurants wordt gesteld

Je krijgt dan een klein druppeltje sambal in het puntje van een boterhamzakje. Bij een beetje luxe Chinees zou het een klein bakje kunnen zijn . Welke sambal zouden ze bij de Chinees eigen hebben? Er zijn namelijk verschillende sambal soorten.

Sambal

Dit is een naam die afkomstig is uit de Indonesische en Maleisische keuken. Het is een ingrediƫnt dat je kunt toevoegen aan je eten. De sambal soorten worden gemaakt van gemalen spaanse pepers. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten sambal. De meeste mensen hebben wel een potje sambal oelek in de kast staan. Oelek betekent zoiets als vijzel. Een beetje sambal liefhebber heeft ook vaak sambal badjak en sambal manis in de kast staan. De laatste is een iets zoetere variant. In de supermarkt kun je diverse soorten kopen. Maar voor sambal soorten in een grote pot moet je echt bij een toko zijn! Er zijn teveel soorten om op te noemen. Op internet zijn ongeveer 30 verschillende soorten sambal te vinden. Van verse sambal, tot sambal in een potje of flesje zoals wij die kennen!