Gebakken sambal

Gebakken sambal

Sambal is een heerlijke oosterse toevoeging voor en bij veel gerechten. Er zijn diverse soorten sambal. Van milde tot de zeer pittige variant. De keuze is vaak smaak afhankelijk evenals de hoeveelheid die je gebruikt bij of door een gerecht. Sambal oelek is een van de bekendste soorten sambal. In elk keuken kastje of koelkast kom je wel een potje sambal oelek tegen. Gebakken sambal is een heerlijke variant heeft net iets meer smaak en is ook goed zelf klaar te maken. In de meeste supermarkten kunt u gebakken sambal kopen. Ook bij de toko (een oosterse winkel in levensmiddelen) kunt ja voor alle soorten sambal terecht.

Sambal Badjak

De benaming van gebakken sambal is sambal badjak en is een Indonesische recept. Deze sambal is een heerlijke smaakmaker en kan in tal van gerechten worden verwerkt.

Zelf Sambal Badjak maken?

De ingrediƫnten die u nodig heeft zijn. Een aantal spaanse rode pepers, kemirienoten een fijn gesnipperd uitje en knoflook wat palmsuiker kokosolie zout naar smaak, een theelepel tomatenpuree, asem pasta, laos, en sereh poeder. Al deze ingrediƫnten kunt je vinden bij de toko. Je ziet er is aardig wat nodig om een heerlijke gebakken sambal te maken. Ga je voor het gemak dan kun je uiteraard de gebakken sambal kant en klaar in de winkel kopen.